Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Οργανώνουμε και απεργούμε στα κάγκελα!

Όπως αναφέρει η Εργατική Αλληλεγγύη στο τετρασέλιδο απεργιακό δελτίο που έβγαλε:
"Η Εργατική Αλληλεγγύη δεν κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Απρίλη λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ. Αυτό το τετρασέλιδο κυκλοφορεί για τη στήριξη της απεργίας και την οργάνωση της Πανεργατικής.
Το επόμενο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης θα κυκλοφορήσει όταν το επιτρέψουν οι απεργοί"
Ακόμα και μέσα στις μέρες του Πάσχα, τα συνεργεία του Σ.Ε.Κ Ηρακλείου, με την Εργατική Αλληλεγγύη και τα ωρολόγια προγράμματα του φεστιβάλ "Μαρξισμός 2016" επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ και το κτίριο του Δήμου Ηρακλείου. Η κουβέντα που άνοιγε με τους εργαζόμενους κινήθηκε σε δύο άξονες. Την οργάνωση της Πανεργατικής απεργίας, σε κάθε χώρο, και με συντονισμό όλων των χώρων που βγαίνουν σε απεργία, ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την 48ωρη. Όπως ακριβώς κάνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από την Πέμπτη 21/4.
Η κουβέντα προχωρούσε και στο τι θα γίνει μετά την απεργία, για την προοπτική. Αυτή ακριβώς είναι και η συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ "Μαρξισμός", το ποιες είναι οι εναλλακτικές απέναντι σε ένα χρεοκοπημένο καπιταλισμό αλλά και ποια είναι η εναλλακτική απέναντι στα ξεπουλήματα και την χρεοκοπία της πολιτικής της ρεφορμιστικής αριστεράς.
Συνολικά 8 εργαζόμενοι αγόρασαν το απεργιακό φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ μαζεύτηκαν και 12,5 ευρώ για την οικονομική καμπάνια της εφημερίδας.
Την Τετάρτη στο καφενείο του Τσίου στις 7μ.μ θα έχουμε κουβέντα για το πως μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα την Πανεργατική αλλά και την Πρωτομαγιά.
Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και την Μεγάλη Πέμπτη αλλά και την επόμενη βδομάδα.
Οργανώνουμε και απεργούμε στα κάγκελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου