Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Χαιρετισμοί στη Συνδιάσκεψη του ΣΕΚ


Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη Συνδιάσκεψη του ΣΕΚ έστειλαν οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΚΚΕ και ΑΡΙΣ, καθώς και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δικηγόρος από την Πολιτική Αγωγή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Από τη μεριά του ΝΑΡ χαιρετισμό στην εναρκτήρια συζήτηση της Συνδιάσκεψης έκανε ο Παύλος Αντωνόπουλος. Διαβάστε εδώ τους χαιρετισμούς.

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
Συντρόφισσες και σύντροφοι του ΣΕΚ,
η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος στέλνει τους συντροφικούς της χαιρετισμούς στην ετήσιά σας Συνδιάσκεψη.
Οι οργανώσεις μας μοιράζονται πολλές κοινές προγραμματικές αρχές: τις παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού, το διεθνισμό, το ενιαίο μέτωπο, τον αντιφασισμό. Οι αρχές αυτές, ωστόσο, έχουν λίγη σημασία όταν παραμένουν αφηρημένες κοινά συμφωνημένες παρακαταθήκες. Οι δεσμοί των οργανώσεών μας είναι πιο ισχυρές από τις κοινές ιστορικές αναφορές, όχι μόνο λόγω των κοινών αγώνων εδώ και δεκαετίες, αλλά και λόγω της κοινής μας συμμετοχής στο σχέδιο της οικοδόμησης ενός αυτοτελούς μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Παρόλα τα προβλήματά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια κορυφαία κατάκτηση, στην οποία οι οργανώσεις μας συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις.
Στην εφτάχρονη μέχρι τώρα πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος βρέθηκαν πολλές φορές στην ίδια πλευρά: όταν υπογράμμιζαν τη σημασία του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού αγώνα, όταν έχτιζαν την παρέμβαση στα ΛΟΑΤ κινήματα, όταν αντιστέκονταν στη λαϊκομετωπική πολιτική λογική. Σε άλλες στιγμές διαφωνήσαμε. Είναι, όμως, βέβαιο ότι οι προκλήσεις της ταξικής πάλης το επόμενο διάστημα θα μας βρούνε μαζί.
Και οι προκλήσεις θα είναι τεράστιες. Ο ολοκληρωτικός εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα εφαρμόζει χωρίς παρεκκλίσεις την καπιταλιστική ατζέντα στη χώρα, έκλεισε οριστικά έναν κύκλο. Η προσμονή της κοινοβουλευτικής λύσης διαψεύστηκε οδυνηρά. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες, δεν έχουν σήμερα άλλη επιλογή παρά να ξαναβγούν στο δρόμο, στις απεργίες, στις καταλήψεις. Να στηριχθούν στις ίδιες τους τις δυνάμεις για να διεκδικήσουν τα χαμένα τους δικαιώματα, αλλά και, ακόμα περισσότερο, τον έλεγχο πάνω στον κοινωνικό πλούτο, την εξουσία.
Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, είναι κρίσιμη η ύπαρξη και η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ ενός μαζικού αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού ρεύματος. Σε αυτή την αναγκαιότητα λογοδοτεί ο πόλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τον οποίο οικοδομούμε. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, όχι μόνο με τις γραφειοκρατίες, αλλά και με απόψεις, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, που προκρίνουν την ενσωμάτωση των επαναστατικών οργανώσεων σε παναριστερά μέτωπα. Έχουμε όμως μαζί μας τα συμφέροντα του προλεταριάτου, όπως και τους μεγάλους αγώνες του.
Κοιτάμε με ενδιαφέρον την πανελλαδική σας διαδικασία και τα συμπεράσματά της.
Συντροφικά,
Το Πολιτικό Γραφείο της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

ΕΚΚΕ

Συντρόφισσες και σύντροφοι του ΣΕΚ,


Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επεξεργασίες της Συνδιάσκεψής σας μέσα απ’ την κριτική και αυτοκριτική εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας σας – μέσα απ’ την κριτική και αυτοκριτική εκτίμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελεί την πιο σημαντική κατάκτηση της επαναστατικής Αριστεράς απ’ τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και του αδιεξόδου για την εργατική τάξη και το λαό, πέρα από τις πρωτοπόρες κινηματικές παρεμβάσεις της μπορεί και πρέπει να βαθύνει και να ολοκληρώσει το πολιτικό της πρόγραμμα και την ενωτική οργανωτική της συγκρότηση.
Σε αντιπαράθεση με την εξευτελιστική ενσωμάτωση στο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα αλλά και στην υπονομευτική και διασπαστική για το εργατικό και λαϊκό κίνημα  περιχαράκωση της ρεφορμιστικής Αριστεράς. Μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ που οι σύντροφοί της δεν θα αποκαλούνται μόνο σύντροφοι αλλά θα αισθάνονται σύντροφοι, μαθαίνοντας ο ένας απ’ τον άλλο με την απόλυτα δημοκρατική ανταλλαγή και σύνθεση των απόψεων, με την πιστή εφαρμογή των πλειοψηφικών αποφάσεων που θα κρίνονται στην πράξη για να δικαιωθούν ή να απορριφθούν και να αλλάξουν στην πορεία.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση για άλλη μια φορά κάθε επιτυχία στην Συνδιάσκεψή!
Με συντροφικούς χαιρετισμούς εκ μέρους του ΕΚΚΕ, 
Χρήστος Μπίστης


ΑΡΙΣ
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο  Χαιρετισμός ΑΡΙΣ στη συνδιάσκεψη του ΣΕΚ

Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δικηγόρος από την Πολιτική Αγωγή στη Δίκη της ΧΑ
Σύντροφοι του Σ.Ε.Κ,
Ευχαριστώ που με τιμάτε και πάλι προσκαλώντας με στη συνδιάσκεψη.
Πρόσκαιροι λόγοι υγείας με εμποδίζουν να ανταποκριθώ στη σημερινή σας πρόσκληση. Αντιλαμβάνομαι όμως πλήρως τη σημασία της μία μόλις εβδομάδα πριν την 3ηΣυνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., πού με τη σειρά της είναι τεράστιας σημασίας τόσο για την αποτίμηση όσων συμβαίνουν στην κοινωνία, εντός και εκτός της χώρας, όσο και  όσων συμβαίνουν στην ίδια την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Η ανάγκη να ανταποκριθούμε σε έναν ρόλο άξιο της ιστορίας και της προοπτικής μας σε μία περίοδο που το κοινοβουλευτικό εκκρεμές δείχνει να εξαντλεί την αριστερή του ταλάντωση και η αδρανής οπισθόστροφη προοπτική του πρέπει να ανακοπεί από το αγωνιζόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα, έχοντας ως στόχο όχι τη δημιουργία ενός συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενός συνεπούς αντικαπιταλιστικού προσανατολισμού με ενωτικές μάχες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, είναι αναμφισβήτητη. Οι συγχύσεις και η εσωστρέφεια πρέπει να περάσουν στο παρελθόν.
Η ατμομηχανή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλείται να παράγει ξανά την αναγκαία ενέργεια.
Χαιρετίζω τους κοινούς αγώνες που δίνουμε και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε στα μέτωπα των κλειστών συνόρων, του αντιφασιστικού κινήματος και σε πολλά άλλα.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνδιάσκεψή σας και καλή δύναμη για το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Αθήνα, 26/2/2016
Κώστας Παπαδάκης

** Η τοποθέτηση του Παύλου Αντωνόπουλου θα δημοσιευτεί στην νέα Εργατική Αλληλεγγύη την Τετάρτη 2/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου