Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δίκη των 12 του Φυσικού

Την Τετάρτη 24/2 στο Φυσικό Ηρακλείου οργανώσαμε συνέλευση με θέμα την δίκη των 12 φοιτητών που δικάζονται στις 10 Μάρτη. Η συνέλευση είχε περίπου 100 άτομα και ήταν η πιο μαζική συνέλευση της χρονιάς.
Αυτό δεν ήρθε από το πουθενά αλλά με την συστηματική δουλειά που κάναμε όλη την βδομάδα, με μαζικές παρεμβάσεις και ανακοινώσεις στα μαθήματα με φοιτητές από τα EAAK, την KOE και από τον αυτόνομο χώρο.
Το κλίμα μέσα στη συνέλευση ήταν πολύ θετικό και όλοι συμφωνούσαν ότι η επίθεση αυτή που γίνεται είναι επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και το συνδικαλισμό.
Κερδίσαμε ότι ο φοιτητικός σύλλογος θα κινηθεί αγωνιστικά, δηλαδή ότι την μέρα της δίκης όλοι οι φοιτητές θα βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια με αποχή από τα μαθήματα, ζητώντας την αθώωσή τους.
Το πλαίσιο το οποίο κατεβάσαμε μαζί με τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις υπερψηφίστηκε και βάλαμε ένα πρόγραμμα δράσης με εξορμήσεις κάθε βδομάδα στο κέντρο της πόλης και με παρεμβάσεις στις σχολές. Επίσης την Δευτέρα 29/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τους φοιτητικούς συλλόγους στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, καλώντας το να πάρει θέση και να συμπαρασταθεί στους φοιτητές που διώκονται. Όλες οι παρατάξεις του συμβουλίου καταδίκασαν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών και δεσμεύθηκαν για την σύνταξη ενός ψηφίσματος συμπαράστασης.
Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο απαιτώντας την πλήρη αθώωση των φοιτητών. Ψηφίσματα στήριξης έχουμε πάρει από σωματεία όπως είναι η ΠΕΝΕΝ, η ΕΛΜΕ, το ΕΚΗ, η ΔΟΕ, καθώς και από πολλούς φοιτητικούς συλλόγους από το Ηράκλειο, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.                                          

Νίκη Ζουγανέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου